- Arta vorbitului în public şi ateliere de dezvoltare personală
În oricare dintre noi există mai multe personaje care îşi doresc din când în când să iasă la suprafaţă. Avem dorinţe, avem neîmpliniri, avem idealuri cărora ne e frică să le dăm glas, sau pur şi simplu ne dorim să fim pe o scenă. Indiferent dacă copilul dumneavoastră vrea să devină sportiv de performanţă, manager de top, doctor, actor sau muzician, va avea un avantaj considerabil în faţă celorlalţi prin însuşirea şi folosirea tehnicilor de comunicare şi relaţionarea cu ceilalţi copii, dar şi cu adulţii, fie ei educatori, străini sau membri ai familiei cu care interacţionează în viaţă de zi cu zi!
Vom discuta despre ce înseamnă vorbitul în public; vom descoperi cât de importantă este comunicarea, cum structurăm un mesaj, cum ne folosim de nonverbal și de paraverbal și vom învăța cum să ne adaptăm publicului, dar și cum să gestionăm emoțiile. Toate acestea se vor desfășura într-un cadru interactiv, propice dezvoltării abilității de vorbitor persuasiv, dezinvolt și natural. De asemenea, vom desfăşura activităţi menite să sporească încrederea în sine a copilului dumneavoastră, va avea o viziune mai amplă asupra personalităţii sale şi va conştientiza unicitatea sa.
Parcurgerea acestor ateliere va determina copilul să îşi expună punctul de vedere în faţa altora, să reproducă un text folosind dicţia, intonaţia şi mimica corectă, să îşi controleze corpul, emoţiile, stările, dorinţele etc, să îşi dezvolte spiritul de observaţie, să înveţe să se concentreze, să memorize, să reacţioneze în mod spontan verbal şi nonverbal la stimuli verbali şi nonverbali, să se integreze într-un grup, în societate, să înţeleagă ce înseamnă muncă în echipă. Varsta minima 7 ani.
Structura cursului: 5 module, a câte 2 ore fiecare, de luni până vineri de la 10 la 12, cu posibilitate de inscriere: 30 iulie-3 august; 6 august-10 august; 20-24 august; 27-31 august).
Pret: 200 lei
- Club de dezbateri
Părerile noastre și felul în care le expunem ne influențează viața într-un mod semnificativ. În funcție de ele ne alegem cercul social, gusturile, planurile de viitor și luăm decizii zilnice, care se răsfrâng atât asupra noastră, cât și asupra celor din jurul nostru. Din acest motiv, în cadrul clubului de dezbateri dorim să dezvoltăm o gândire logică, care să ne ajute să avem păreri proprii și argumentate, spre a lua cele mai bune decizii. La fel de importantă este abilitatea de a ne face ușor înteleși și de a putea comunica eficient, indiferent dacă suntem la un interviu sau în fața unei audiențe de 100 de persoane.
Vom aborda teme precum: prietenia, a fi diferit, compasiunea, presiunea si duritatea din partea colegilor, curajul, schimbările din viață și multe altele. Vă propunem o altă manieră prin care să învăm: să ne formulăm opiniile, să avem curajul să ne exprimăm punctul de vedere, să devenim mai asertivi, să ne exprimăm dezacordul și, nu în ultimul rând, să vorbim în public (atunci când tinerii lucrează în echipă pentru formularea unui argument își îmbunătățesc nivelul de înțelegere și abilitățile de raționare).Dezbaterile ne învață principiile toleranței, nonviolenței si ale respectului pentru diferite puncte de vedere. Acestea demonstrează că puncte de vedere diferite pot fi explorate într-o manieră care poate, mai degrabă, să ducă la conexiuni decât la disensiuni. Recomandăm participarea copiilor între 8 şi 15 ani.
Structura cursului: 5 module a câte 2 ore fiecare, de luni până vineri de la 13 la 15, cu posibilitate de inscriere: 30 iulie-3 august; 6 august-10 august; 20-24 august; 27-31 august).
Pret: 200 lei
- O lume de poveste
Cursul bazat pe povești este ideal pentru copiii mai timizi, acestea reprezentând un canal prin care se pot deschide mai ușor și o lume în care se simt în siguranță, dar şi penru copiii mai energici, acestea fiind o modalitate prin care pot cunoaste diverse tipuri de comprtament şi divesre atitudini, mai mult sau mai puţin benefice. Vor fi citite atât poveşti din cultura autohtonă, cât şi din alte culturi, exerciţii şi discuţii pe baza acestora. Pentru un plus de dinamism, utilizam mai multe modalități de transmitere a poveștilor, de la cărți și benzi desenate, la pick-up, diafilme și videoproiector. Acestea ne oferă posibilitatea să explorăm poveștile în moduri diferite: auditiv, vizual, chiar și interactiv. Valorificăm lumea poveștilor cu adevărat nu doar împărtășind povești, ci și analizându-le și oferind părerile noastre despre întâmplările relatate. Împreună vom extrage valorile morale și vom discuta despre personaje și deciziile lor. Vom contura în cadrul fiecărui modul o lume de poveste! Poveștile sunt foarte importante în dezvoltarea copiilor și au fost identificate mai multe efecte benefice pe care acestea le au începând de la vârste foarte mici. Printre acestea se numără stimularea gândirii, imaginației și limbajului, observarea emoțiilor proprii și ale altora, precum și formarea valorilor.
Varsta minima 6 ani!
Structura cursului: 8 module (2 pe saptamana) – 30 iulie – 31 august.
Pret: 160 lei