September 7, 2023

Curs de Pictură / Desen

Desenul se naşte ca un “dans” între două tendinţe, una ce favorizează schema grafică gândită şi una ce se leagă de transformările, schimbările neaşteptate ce apar când îţi laşi mâna să curgă liber pe foaia de hârtie.

Desenul este o modalitate de exprimare care se apropie de libertatea de a fi ceea ce eşti, de a vedea ceea ce ai în interior şi astfel de a exprima propria personalitate. Desenul este folosit şi ca tehnică proiectivă ce se adresează esenţei creatoare a omului, indiferent dacă acesta este copil sau adult.

Pictura este o pasiune a sufletului, prin care oricine poate comunica sentimente, emoții și trăiri. Perceperea și analiza frumosului din lumea inconjurătoare de către copii stă la baza educației estetice și artistice. Pictura aduce copiilor cunoștințe elementare în formarea deprinderilor de a desena natura din memorie, imaginație, a-i familiariza cu particularitățile lucrului in domeniul picturii, a dezvolta imaginația creativa, gustul pictoral și imaginația creatoare.

Copiii care pictează invață sa gândească cu mintea deschisă și să privească orice situație in mod creativ.


Pictura ajută la dezvoltarea creierului, prin punerea in funcționare a celor două părți ale sale: partea dreaptă este folosită pentru răspunsurile emoționale și creative, în timp ce partea stângă se concentrează asupra proceselor de analiză și logică. 

Tarif: 200 RON începători (4 ședințe / lună) (1 oră / ședința)

Tarif: 450 RON aprofundați (4 ședințe / lună) (2 ore / ședința)


Profesori:

Adriana Brăileanu– Arhitectură / Pictură / Desen / Sculptură / Modelaj

Adriana Brăileanu, artist plastic, licențiată în Arte Decorative a Universității de Artă București, doctorat în Estetică și Teoria Artei în cadrul Universității București, Facultatea de Filosofie, profesor la catedra de Arte Vizuale în Colegiul de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești cu o experiență pedagogică de 20 de ani.

Adriana este o persoană creativă care vine tot timpul cu tehnici, materiale si idei noi. Reușește să facă foarte atractive și plăcute cursurile.

Raluca Pârlițeanu – Arte plastice

A absolvit studiile de licență și master la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, specializarea Ceramică-Sticlă-Metal. În perioada 2020-2021 a studiat, prin Bursă Erasmus, la Academia de Arte Frumoase din Wroclaw, Polonia. În prezent, participă la expoziții atât în România, cât și în străinătate.

Ana Ignat – Arte plastice

Ana Ignat este artist plastic, licențiată în Arte Decorative și Design, cu specializarea în ceramică, absolventă a Universității Naționale de Artă București. Are o activitate de 15 ani în cursuri creative cu copiii. Cursurile sale sunt adaptate mai multor categorii de vârstă și abordează secții precum pictură, grafică, ceramică, textile cu tehnicile specifice și combinații între ele. Scopul cursurilor este dincolo de dezvoltarea abilităților practice și tehnice, este dedicat dezvoltării simțului estetic și al creativității.